El
col·lectiu Osona Cuina organitza cada any el Dijous
Llarder a la plaça Major de Vic,
un
dia festiu dedicat al porc amb activitats gastronòmiques durant tot
el dia.
La
cita arrenca la nit anterior amb la posada en marxa del foc i la
col·locació dels porcs
a
la gran brasa que s’instal·la al mig de la plaça i on es couran
durant tota la nit.
Com
ja és tradició, durant el matí per l’esmorzar i al migdia pel
dinar, els cuiners dels
restaurants
del col·lectiu elaboraran els famosos entrepans de porc rostit i
també
d’altres
derivats com cansalada i botifarra.
Des
d’Osona Turisme juntament amb el col·lectiu Osona Cuina ens van
voler donar a
conèixer
aquesta festa popular, que es va celebrar el dijous dia 8 de febrer,
seguint el
següent
programa:
·
Esmorzar a la plaça Major de Vic i explicació de la diada per part
del col·lectiu
Osona
Cuina
·
Visita guiada a la ciutat de Vic
·
Visita a Riera Ordeix
·
Dinar a la plaça Major de Vic
·
Fes el teu embotit a Ca la Teresona