diumenge, 21 de gener del 2018

TERRES DE L'EBRE. SANT CARLES DE LA RÀPITA : LA RUTA DE LES MUSCLERES


Són les 11.30 hores d'un matí càlid i assolellat d'hivern i ens trobem a punt d'embarcar en una "Oreneta", embarcació situada al moll de creuers recreatius de Sant Carles de la Ràpita.
 

Avui coneixereu l'anomenada "Ruta de les Muscleres" Aquesta ruta, de prop de dues hores de durada, ens permet donar la volta a tota la Badia dels Alfacs.
Aquesta badia, al port del mateix nom, està situada a l'abric de la Península de la Banya, un dels llocs més singulars del Parc Natural del Delta de l'Ebre. Aquest port és un dels ports naturals més grans d'Europa.
Tot està preparat per llançar amarres ... L'Oreneta fa els primers moviments ...


El primer que albirem a la llunyania, després d'uns minuts de navegació, són les muscleres de musclos i ostres que sobresurten de l'aigua.


Les muscleres, vivers de musclos o muscleras són unes construccions de fusta d'on pengen moltíssimes cordes plenes de musclos que pacientment s'alimenten amb els rics sediments del Delta de l'Ebre.


L'embarcació porta megafonia des d'on expliquen com l'aigua dolça i el fitoplàncton del Delta fan que aquests musclos i ostres tinguin un sabor característic i una textura més consistent.

Lentament ens acostem a la Caseta del Parrillo, un lloc emblemàtic original, situat sobre d'aquestes construccions de vivers.


Desembarquem i allà ens esperen unes cassoles de musclos i ostres, acabades de treure de l'aigua, per degustar-acompanyades de cava fresquet.



Es serveixen preparats al vapor, deixant que els seus propis sucs es barregin amb el sabor de la llimona.



És una experiència única per als sentits: perdre's en aquest sabor, acompanyat de la persona estimada mentre la vista es fon en el color blau del nostre Mediterrani.


Més tard seguirem la nostra ruta admirant, des de l'embarcació, les Salines de la Trinitat, el port de pescadors i la reserva natural de la Punta de la Banya, àrea de nidificació de flamencs.
Tornem a port  !!!!!!






POTSER ET POT INTERESAR