dissabte, 19 d’abril del 2025

PER DIVENDRES SANT, CULL LA FARIGOLA AL CAMP

  

 


Avui és divendres sant i, segons una dita, és el dia més adient per a anar a collir farigola, coneguda també com a timó, timonet o frigola.

La farigola és una planta molt aromàtica de fulles linears petites que fa flors rosades, blanquinoses o violàcies. És un dels condiments que més es fan servir en la cuina tradicional mediterrània.

La frigola, és molt digestiva, tant en infusió, com sobretot en mode licor.

També és ideal per a prendre després de qualsevol àpat, sobretot si ha estat copiós.

Del païdor,el timó treu el dolor.

Per la gola, farigola 

 

Farigola florida ara



I també tenim refranys i dites en castellà:

Agua de tomillo mata el gusanillo

Al conejo romero y tomillo al cordero

Romero y tomillo en el campo los pillo


Farigola del meu jardí (foto de la tardor passada)

 


Mentre escric aquestes línies estic pensant que aquesta senzilla herba té un lloc destacat a la cuina dels Escriche. Un dels sopars preferits de Joseph és la sopa de farigola en una olla de fang de les que vam portar de Los Giles.


INGREDIENTS PER 4 PERSONES


Una branqueta de farigola

Oli d'oliva verge extra (45 ml)

2 alls

350 g de pa del dia anterior

Brou de verdures o aigua (1,5 l)

Sal


L'ELABORACIÓ US LA DEIXO EN AQUEST ENLLAÇ


Camp de Farigola florida ara (muntanya d'Olba)


BON PROFIT !!!!!

POTSER ET POT INTERESAR