Avui és divendres sant i, segons una dita, és el dia més adient per a anar a collir farigola, coneguda també com a timó, timonet o frigola.
La farigola és una planta molt aromàtica de fulles linears petites que fa flors rosades, blanquinoses o violàcies. És un dels condiments que més es fan servir en la cuina tradicional mediterrània.
La frigola, és molt digestiva, tant en infusió, com sobretot en mode licor.
També és ideal per a prendre després de qualsevol àpat, sobretot si ha estat copiós.
Del païdor,el timó treu el dolor.Per la gola, farigola
![]() |
Farigola florida ara |
I també tenim refranys i dites en castellà:
Agua de tomillo mata el gusanilloAl conejo romero y tomillo al corderoRomero y tomillo en el campo los pillo
![]() |
Farigola del meu jardí (foto de la tardor passada) |
Mentre escric aquestes línies estic pensant que aquesta senzilla herba té un lloc destacat a la cuina dels Escriche. Un dels sopars preferits de Joseph és la sopa de farigola en una olla de fang de les que vam portar de Los Giles.
INGREDIENTS PER 4 PERSONES
Una branqueta de farigola
Oli d'oliva verge extra (45 ml)
2 alls
350 g de pa del dia anterior
Brou de verdures o aigua (1,5 l)
Sal
L'ELABORACIÓ US LA DEIXO EN AQUEST ENLLAÇ
![]() |
Camp de Farigola florida ara (muntanya d'Olba) |
BON PROFIT !!!!!